Eames Lounge Chair til din indretningI 1956 designede Charles og Ray Eames den berømte Eames Lounge Stol. Til den første version af Lounge Chair 670 anvendte Charles og Ray Eames blødt, rynket læder og fjer som ikke var moderne i den periode. Det var derfor en sensation, da den kom frem. Den dag i dag, er det stadig et designunikum, der virkelig har fået stor opmærksomhed rundt om i verden.

Generelt designede det kreative ægtepar Charles og Ray Eames møbler, der kunne masseproduceres og derfor kunne nå et bredt publikum. Eames Lounge Chair er et af de eneste møbler som ægteparret Eames designede til et mere velhavende publikum og high-end markedet. Heldigvis kan du få Eames replica møbler, så det igen bliver tilgængeligt for den brede befolkning.

Eames Lounge Chair – Farver

Eames Lounge Chair nummer 670, som er selve stolen og 671 som er fodskammelen, kommer i fem forskellige farver:

  • Sort
  • Brun
  • Mørkebrun
  • Cremefarvet

Men man kan selvfølgelig vælge sit eget stof og selv få ombetrukket stolen, som man ønsker, hvis man ønsker en af de originale farver. Det er dog forskelligt hvor meget det koster.

Eames Lounge Stol Pris

Man kan købe Eames Lounge Chair i Danmark i original version eller man kan vælge at købe en kopi. Det eneste der adskiller en kopi fra originalen er prisen og producenten. Prisen for den originale stol ligger oftest på næsten 60.000 kroner og det er uden fodskammelen. En Eames Lounge Chair Replica kan man finde til omkring 5000 for nogle forhandlere.

Eames Lounge Chair 670 Mål

Eames Lounge Chair optager ret meget plads, så det er vigtigt at have et relativt stort areal i hjemmet, hvor lænestolen kan stå. Til gengæld så vil den se ud som et fantastisk kunstværk, der virkelig til tiltrække opmærksomhed. Herunder får du de nøjagtige dimensioner som Eames Lounge Chair skal have, men før du køber stolen, så kig på hjemmesiden for at sikre at målene ikke adskiller sig.

  • Bredde : 84 cm
  • Højde : 83 cm
  • Dybde : 80 cm
  • Sæde højde : 43 cm

Hvor passer Eames Lounge Chair i dit hjem?

Da lænestolen som sagt er som et lille kunstværk i sig selv, så fremstår den allerbedst, når den stor alene og har godt med plads. Du kan eventuelt indrette med en flot designerlampe og et lille sofabord. Den kan selvfølgelig også indgå i en større indretningsplan, hvor der er sofa, bord og andre møbler. På grund af det unikke design, der er stadig mange årtier efter den blev designet, er moderne, kan den passe ind i både traditionelle og moderne hjem. 

Hvordan fremstilles en Eames Lounge Chair?

Fremstillingen af Eames Lounge Chair er en kompliceret proces. Se en video her, der viser dig hvordan det gøres.