Arkitekt og møbeldesigner Arne Jacobsen
Arne Jacobsen levede fra 1902 til 1971, og er en af Danmarks mest betydnings- og indflydelsesrige designere og arkitekter. Den moderne danske designstil ville ikke have været det samme uden Arne Jacobsens fantastiske designklassikere og arkitektoniske perler. Arne Jacobsen er særligt kendt for sit bidrag til den arkitektoniske funktionalisme og sine stoledesigns. Han designede løs i mange årtier, og hans designs og arkitektur er en inkorporeret del af moderne design og arkitektur i hele verden.

Arne Jacobsen blev uddannet på Kunstakademiet i Købehavn hvor han også senere hen (i perioden 1956-1965) underviste som professor i bygningskunst inspireret af Le Corbusier. Jacobsen havde stor glæde af at der midt i 1990`erne opstod, både nationalt og internationalt, fornyet interesse for modernismens møbelkunst og dansk design. Det medførte en voldsomt stigende interesse samt efterspørgsel efter Arne Jacobsens design.

Arne Jacobsen: Design der aldrig går af mode

Arne Jacobsens stil er simpel, funktionalistisk og elegant. Det kommer blandt andet til udtryk i nogle af hans mest elskede stoledesigns: Ægget og Svanen. Med inspiration fra naturen, rene linjer og kvalitetsmaterialer er de klassiske stole blevet symbol på moderne dansk designkunst. Stolene er nærmest kunstværker i sig selv, men er samtidig funktionelle og fantastiske i en moderne boligindretning. 7-stolen, myren og dråben er også typiske Arne Jacobsen designs. De skønne designs bliver ved med at være populære verden over, og er et udtryk for god og smagfuld stil.

Nogle af de stole A.J. specilet er kendt for er:

* Syveren
* Myren
* Svanen
* Ægget
* Dråben

Her ud over har han som arkitekt været en stor del af tilblivelsen af:

* SAS Hotel Royal i København
* St Catherine`s College i Oxford Englang
* Mainz Rådhus i Tyskland
* Danmarks Nationalbank
* Aarhus Rådhus
* Texaco Tankstation på kystvejen i Skovshoved
* Danmarks ambassade i London

Og mange mange flere.

Arne Jacobsens design og værker er da heller ikke gået ubemærket hen. Han har modtaget rigtig mange udmærkelser og priser.

Her er et udpluk:

1936 Eckersberg Medaljen
1955 C.F. Hansen Medaljen
1962 Prins Eugens Medalje
1966 Æresdoktor ved Oxford University

Arne Jacobsen har virkelig brændt sit navn og mange design ind i den danske design historie. Efter A.J.`død i 1971 er hans tegnestue blevet videreført af tegnestuen Dissing+Weitling. A.J.er idag internationalt kendt og anerkendt for sine designs og specielt hans møbeldesign er fortsat en meget eftertragtet varer verden over.