En flot lampe, kan gøre en stor forskel på din boligindretning. Lamperne og lyset i et rum kan gøre det hyggeligt og rart at være i. Lamper i sig selv kan også give rummet rigtig meget karakter. Derfor elsker mange designerlamper, der ofte har et markant udtryk. En ikonisk designerlampe kan derfor både give et optimalt lys i dit hjem, samtidig med at give rummet karakter og charme med en lampe, hvor der er tænkt over detaljerne. Nogle af de mest populære designerlamper er blandt andet Koglen designet af Arne Jacobsen og Globe designet af Verner Panton. Begge to store danske designere, der virkelig har sat sine spor på moderne dansk møbeldesign.

Måske har du klikket lidt rundt på nettet eller i indretnings- og møbelbutikker for at finde de helt rigtige lamper. Måske er du som så mange andre også blevet forelsket i nogle af de klassiske designerlamper. Og måske har du også fundet ud af, at de originale lamper kan være ret dyre. Særligt hvis man gerne vil have mere end én ny lampe til hjemmet, kan det være noget af en udbetaling. Der findes muligheder for at købe de forskellige designs til lavere priser. Her kommer kopi-lamper ind i billedet. Replica lamper kan man blandt andet købe fra Irland, hvor der er andre regler for reproduktion af designervarer, end der er i Danmark og andre lande i Europa.

PH lamper kopi eller original?

Nogle af de mest efterspurgte lamper i Danmark og andre lande i Europa er de ikoniske lamper fra Poul Henningsen.

Koglen kopi eller original til dit hjemEn af de rigtig flotte lamper er Koglen, der på engelsk bliver kaldt for Artichoke. Den består af 72 blade, der er placeret på en måde, så man får et 100 % blændfrit lys. Det elegante og nærmest skulpturelle design er et designikon, som er kendt verden over. Den er perfekt at have over spisebordet, hvor den giver et godt blødt lys til middagen. Du kan også give den masser af plads og hænge den i et hjørne af stuen med en lækker lænestol, og skabe et godt lille læsehjørne. Den findes i forskellige størrelser og materialer, og prisen afhænger derfor af dette. Vælger man den mindste model, skal man dog oftest af med mere end 50.000 kroner for originalen. Der findes dog også muligheder for at købe en koglen kopi, der er identisk med originalen til en lavere pris, hvis man foretrækker det.

Hvis man ikke ønsker en koglen replica, men stadig gerne vil spare lidt penge, så kan man købe en brugt lampe på steder som Den Blå Avis eller lignende. Her skal man dog være meget opmærksom på, om der fx er skrammer eller lignende. Derudover er der oftest ingen garanti, hvis designerlampen har fejl og mangler. Husk også at sikre dig, at der ikke er tale om tyvekoster, så du ikke får fingere i klemme. Måske er det netop af denne grund blevet populært at købe en lovlig kopi af koglen i stedet for at kaste sig ud i ukendte sælgere af brugte udgaver.

Verner Panton designerlamper

Find Verner Panton Globe kopi eller original til dit hjemEn anden designer, der har fået stor succes med at lave flotte lamper, er Verner Panton. En af hans mest elskede designs er Panton VP Globe lampen. Den giver et flot lys og er utrolig smuk at se på. Det er en meget modernistisk lampe, der med sine 3 kæder og en ydre skal af akryl, giver et sjovt twist i din boligindretning. Designet er fra 1969 og er stadig en utrolig moderne og populær lampe. Du kan bruge lampe som spisebordslampe eller i soveværelset eller kontoret for at give et frisk pust til rummet. Ligesom de fleste andre designervarer, betaler man ofte meget for disse ting. Både fordi det er god kvalitet, men også fordi man betaler for selve mærket og for, at det er en original, man sidder med. Derfor koster Verner Panton VP Globe helt op mod 10.000 kroner alt efter hvilken størrelse og model, man ønsker. En Verner Panton Globe kopi kan du finde til omkring 2500 i samme kvalitet som originalen.